Πρέπει, επιτέλους, να εξοπλιστεί με μη θανατηφόρα όπλα και μέσα καταστολής, ήτοι tazer, ανεξίτηλη μπογιά με έντονη οσμή για την ταυτοποίηση των δραστών εγκλημάτων.
Τα Σώματα Ασφαλείας, η Αστυνομία, η Συνοριοφυλακή, το Λιμενικό Σώμα είναι η εσωτερική Φρουρά της Δημοκρατίας.
Οι προτάσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι σαφείς, απλές, αποτελεσματικές.
Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα, ήτοι αξιοπρεπείς μισθούς, σοβαρή και διαρκή εκπαίδευση των Αστυνομικών και των Λιμενικών, με τακτικές βολές των όπλων τους.
Ο εξοπλισμός τους πρέπει να είναι σύγχρονος και πάντα ανώτερος του εξοπλισμού των κακοποιών, με ή χωρίς ιδεολογικό μανδύα.
Είναι αδιανόητο, π.χ., οι Αστυνομικοί που θέλουν να εκπαιδευτούν σοβαρά στα όπλα να πληρώνουν τις σφαίρες από την τσέπη τους. Τα καλύτερα όπλα, λοιπόν, και πυρομαχικά με χορήγηση της υπηρεσίας.
Πρέπει να λυθεί, π.χ. με μεγάλες συμβάσεις leasing, το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων και της τακτικής ανανέωσής τους, τόσο για την εκτέλεση της αποστολής όσο και για την ασφάλεια του προσωπικού.
Στολές, υπόδηση και λοιπός εξοπλισμός πρέπει να χορηγούνται σε λογικά τακτά χρονικά διαστήματα από την Υπηρεσία. Τα σημερινά δεδομένα είναι απαράδεκτα. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα -που έχουν, αν δεν το ξέρετε, ημερομηνία λήξεως- πρέπει να διατίθενται για όλο το μάχιμο προσωπικό και να αντικαθίστανται συνολικά με τη λήξη τους.
Καλοδεχούμενες οι χορηγίες από ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορούν να καλύπτονται έτσι οι ανάγκες, ούτε με μικρές ποσότητες που αγοράζει η Υπηρεσία. Πολλοί Αστυνομικοί αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους υποδήματα, στολές και αλεξίσφαιρα, κάτι δυσβάσταχτο για έναν μισθωτό οικογενειάρχη.
Απαιτείται επιτέλους να τοποθετηθούν κάμερες παντού, στους δημόσιους χώρους, πάνω στη στολή των εν υπηρεσία Αστυνομικών και σε όλα τα περιπολικά και στις μοτοσικλέτες.
Τις κάμερες και την Αστυνομία, φοβούνται μόνον οι κακοποιοί.
Οι νομοταγείς πολίτες αισθάνονται ασφάλεια για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους στην παρουσία των Αστυνομικών και των καμερών, διότι λειτουργούν αποτρεπτικά για το έγκλημα.
Νέοι, σαφείς κανόνες εμπλοκής: οι αστυνομικοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο για εξουδετέρωση εγκληματιών.
Η Αστυνομία πρέπει, επιτέλους, να εξοπλιστεί με μη θανατηφόρα όπλα και μέσα καταστολής, ήτοι tazer, ανεξίτηλη μπογιά με έντονη οσμή για την ταυτοποίηση των δραστών εγκλημάτων. Π.χ., οι τραμπούκοι βάνδαλοι και κακοποιοί , ή όποιοι άλλοι διανοηθούν να παραβούν τον Νόμο ή εν γένει να αντισταθούν στη σύλληψη ή να αποπειραθούν να διαφύγουν θα πηγαίνουν στον Εισαγγελέα σαν βρεγμένες γάτες, μπλε σαν στρουμφάκια, που θα μυρίζουν σαν ψόφιο κουνάβι, μαζί με το βίντεο και τις φωτογραφίες των εγκλημάτων τους, και μετά το Δικαστήριο στη φυλακή, χωρίς να μπορούν να πουν παραμύθια, αφού η τεκμηρίωση θα είναι ακλόνητη.
Κάποιοι, αντί να πυροβοληθούν, που θα ήταν χειρότερο, θα χορεύουν break dance με την ηλεκτρική εκκένωση των ηλεκτροδίων, θα πέφτουν σαν δέντρα και μετά θα συλλαμβάνονται αναίμακτα, χωρίς να μπορούν να βλάψουν τους Αστυνομικούς ή τους πολίτες.
Οι επιθέσεις κατά Αστυνομικών να επισύρουν βαριές ποινές, χωρίς μετατροπή και αναστολή.
Πολύ σημαντικό όμως θέμα είναι η δικαστική ταλαιπωρία των Αστυνομικών.
Οι Αστυνομικοί, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, κατά την καταστολή του εγκλήματος ύστερα από συλλήψεις και συμπλοκές με κακοποιούς, κοινούς ή υποδυόμενους τους «αγωνιστές», βρίσκονται πολλές φορές κατηγορούμενοι, και μάλιστα με διαδικασίες που είναι στον «αυτόματο».
Μετά περνούν όλη τη διαδικασία με παντελώς απούσα την Υπηρεσία, η οποία ασχολείται μόνο με την πειθαρχική πλευρά. Συνήθως φτάνουν στην αθώωση μόνοι τους, με κάποια υποστήριξη από τα σωματεία, αλλά απουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, μετατρεπόμενοι σε σάκο πυγμαχίας των κακοποιών, με ή χωρίς ιδεολογικό μανδύα, και έχοντας ξοδέψει εξ ιδίων ένα σωρό χρήματα από τον μισθό τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για έναν οικογενειάρχη, και αφού έχουν υποστεί διασυρμό, συχνά για υποθέσεις όπου έχουν εξόφθαλμα δίκιο. Άλλωστε η υποχρεωτική χρήση καμερών σε στολές, οχήματα και σε όλους τους δημόσιους χώρους θα κάνει πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν θα μπορούν να πουλάνε παραμύθια οι κακοποιοί και οι μηδενιστές που πάντα στοχοποιούν την Αστυνομία.
Η θέση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι πως για φερόμενα αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στην προσπάθεια π.χ. σύλληψης ή εξουδετέρωσης δραστών εγκλημάτων, πρέπει η Υπηρεσία να αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων υπεράσπισης των Αστυνομικών από δικηγόρους της επιλογής τους, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς, και κυρίως να τους καλύπτει ηθικά, σεβόμενη το τεκμήριο αθωότητάς τους μέχρι την τελεσίδικη κρίση της υπόθεσής τους, ως οφείλει. Επίσης πρέπει αυτεπάγγελτα να εφαρμόζεται η δίωξη για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση κατά όσων κάνουν «μαϊμού» καταγγελίες κατά Αστυνομικών, να πηγαίνουν φυλακή, και θα πρέπει να επιβάλλονται σε βάρος τους και υπέρ των Αστυνομικών μεγάλες αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, που θα προσδιορίζονται σε σοβαρό ύψος.
Επίσης πρέπει να οριστεί Ειδικός Εισαγγελέας που θα επιλαμβάνεται αυτών των υποθέσεων, ο οποίος, όταν διαπιστώνει πως οι καταγγελίες είναι πρόδηλα ψευδείς, ΔΕΝ θα ασκεί ποινική δίωξη κατά του Αστυνομικού, ΔΕΝ θα διατάσσει ούτε προκαταρκτική εξέταση, θα στέλνει την υπόθεση στο Αρχείο και θα ασκεί ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση κατά των συκοφαντών, ώστε να τελειώσουμε με τη γελοιότητα της σύλληψης των Αστυνομικών με συκοφαντικές καταγγελίες και υπό την πίεση της αριστερίλας συγκεκριμένων κομμάτων, οργανώσεων και ΜΜΕ.
Γενικά πρέπει να αλλάξει όλη η νοοτροπία, που στοχοποιεί τον Αστυνομικό και τον ταλαιπωρεί, με διαχρονικά απούσα και αδιάφορη ή και εχθρική την Υπηρεσία και την πολιτική ηγεσία.
Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι το αποτέλεσμα υπέρ του λαού και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, Δικηγόρος, 
Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
www.neadexia.gr

Add Your Comment